Jarčevi zadržali lidersku poziciju, Fejzićev Aalen remizirao

2. Bundesliga, 18. kolo

Jarčevi zadržali lidersku poziciju, Fejzićev Aalen remizirao

Lider 2. Bundeslige sastav Kölna bio je ubjedljiv u 18. kolu drugog po kvaliteti njemačkog fudbalskog ranga, a na svom terenu je sa 3:1 savladao Dynamo iz Drezdena.

Mrežu gostiju u 14. minuti načeo je večeras raspoloženi Helmes, a prošlo je tek nešto više od deset minuta igre kada je nekadašnji napadač Bayer Leverkusena svojim drugim golom na susretu udvostručio prednost popularnih Jarčeva.

Početkom drugog dijela igre Brečko je pogodio za 3:0 u korist domaćeg tima, da bi poraz gostiju ublažio gol Aoudie iz 56. minute utakmice.

Bh. reprezentativni golman Jasmin Fejzić uspio je u duelu u kojem je njegov Aalen ugostio Sandhausen sačuvati svoju mrežu, ali njegove kolege iz napada večeras nisu bili golgeterski raspoloženi pa je susret okončan bez pobjednika, ali i bez golova.

U posljednjoj utakmici večerašnjeg programa 18. kola popularne Cvajte Pederborn je sa minimalnih 1:0 slavio važnu gostujuću pobjedu kod Kaiserslauterna, a sva tri boda ekipi Marija Vrančića koji je odigrao svih 90 minuta donio je gol Wurtza iz 73. minute susreta.

2. Bundesliga, 18. kolo
Aalen – Sandhausen 0:0
Kaiserslautern – Paderborn 0:1 (Wurtz 73)
Köln – Dynamo Dresden 3:1 (Helmes 14, 25, Brečko 52/ Aoudia 56)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.