Jardim: Igrat ćemo svoju igru i protiv Cityja

Trener Monaca najavljuje

Jardim: Igrat ćemo svoju igru i protiv Cityja

Trener Monaca Leonardo Jardim izjavio je da njegova ekipa neće mijenjati stil igre u duelu sa Manchester Cityjem.

Monaco, koji je u ovoj sezoni Ligue 1 postigao čak 76 golova, će i na Etihadu zaigrati otvoreno i napadački.

"Nije važno protiv koga igrate, da li je to PSG, Tottenham, Manchester City ili neko deseti. Ko god da je na suprotnoj strani igrališta, mi nećemo mijenjati svoj stil. To je naš DNK", rekao je Jardim, te potom pohvalio narednog protivnika:

"City je jako težak protivnik čiji igrači imaju dobru tranziciju. Kada krenu u napad, rade to sa čak petoricom igrača, a svi se brzo vrate nazad. Dobri su i u odbrani, ali mi im u tom segmentu moramo stvoriti poteškoće. Analizirali smo njihovih pet-šest utakmica i smatram da imamo šanse da ih natjeramo na grešku i da se ravnopravno nadmećemo".

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Meč Cityja i Monaca igra se večeras na Etihadu s početkom u 20:45 sati.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi