Jardim: Ovakve utakmice su za uživanje
FOTO: EPA

Trener Monaca

Jardim: Ovakve utakmice su za uživanje

  Fudbaleri Monaca sinoćnjom pobjedom nad Manchester Cityjem priredili su pravu senzaciju u Ligi prvaka. 

Uprkos nepovoljnom rezultatu iz prve utakmice, Kneževi su u revanšu nadigrali Manchester City sa 3:1 i plasirali se u četvrtfinale Lige prvaka. 

"Veoma smo sretni zbog ovog plasmana. U prvom dijelu takmičenja smo platili mnogo zbog malih grešaka. Na osnovu ova dva meča mislim da smo zasluženo prošli dalje", izjavio je trener francuskog kluba Leonardo Jardim, te se osvrnuo na sami meč.

"Morali smo da osiguramo da dva napadača vrše veliki presing, jer ako dozvolite Manchester Cityju da ima loptu u nogama, onda ste mrtvi. Sretni smo zbog navijača, zbog Francuske, koju nastavljamo da predstavljamo."

Dodao je Jardim i da se uoči utakmice nije plašio Manchester Cityja.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

"U utorak me neki novinar pitao da li se plašim ove utakmice. Strah? Utakmica kao što je ova je napravljena za uživanje, za igranje na samom vrhu. Volim ove utakmice sa visokim ulozima", zaključio je nekadašnji trener Olympiakosa, Brage i Sportinga.  

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi