Trener Sarajeva očekuje dobru utakmicu

Jarni: Idemo na Grbavicu s jednom željom, a to je pobjeda

Sutra će u prvom susretu četvrtfinala Kupa Bosne i Hercegovine na Grbavici snage odmjeriti Željezničar i Sarajevo, čiji trener Robert Jarni očekuje dobru partiju obje momčadi.

"Sutra nas čeka detrbi, utakmica koju svi željno iščeujemo. Nije to obična utakmica, već derbi koji se dugi niz godina očekuje i bit će prava fešta za nogometne gurmane. Igramo protiv ekipe koja ne pamti kada jei zgubila zadnji put u Kupu i prema tome imamo još veći motiv da izađemo na teren i buemo još bolji", rekao je trener Sarajeva Robert Jarni.

Da li se osjeća pritisak kod Vaših igrača nakon dvije utakmice bez pobjede?

"Kup utakmice su nešto sasvim drugo nego što je to prvenstvo. Igraju se dvije utakmice, prva tamo, ali bez obzira na sve, svi znamo da Sarajevo teži da bude prvak i da osvoji Kup. Jako puno razgovaram s igračima. Pritisak, ali jako dobar pritisak. Zaista je šteta što neće biti naši navijači pa da to  bude pravi praznik za oči. Pripremam svoje igrače posebno za svaku utakmicu, svaka utakmica nosi nešto drugo". 

Potražite više informacija na temu Kup BiH:

"Pritisak postoji, ali u glavama mojih igrača ga nema. Čuo sam i čitao sve i svašta, ali vidjeli ste, igrači su izašli na teren željni volje i svega. Idemo na Grbavicu samo sa jednom željom, da pobijedimo utakmicu. Napravit ćemo sve da utakmicu usmjerimo u toku kojeg mi želimo", dodao je strateg bordo tima.

U video prilogu pogledajte šta je još govorio trener Sarajeva na današnjoj press konferenciji.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti