Ratcliffe naredio - Manchester United do kraja sedmice dovodi veliko pojačanje od 75 miliona funti
FOTO: EPA

Prave ekipu za narednu sezonu

Ratcliffe naredio - Manchester United do kraja sedmice dovodi veliko pojačanje od 75 miliona funti

Esmer Oštraković

Dok ljubitelji fudbala sa velikim nestrpljenjem čekaju početak Evropskog prvenstva, mnogi klubovi završavaju pojačanja za narednu sezonu.

Naravno klubovima dodatno otežava uprvo EURO koje se ove godine održava u Njemačkoj jer neki igrači svoje odluke žele donijeti tek nakon što se ovo takmičenje završi.

Kako stoje stvari, tačnije kako novinari iz Liverpoola tvrde uprava Evertona neće uspijeti u svojim redovima zadržati sjajnog mladog Jarrada Branthwaitea koji je privukao interes nekoliko kluboiva.

Šefovi Manchester Uniteda su najviže "zagrizli", te žele da završe dolazak ovog sjajnog mladog štopera već do kraja mjeseca kako bi mogli da se okrenu dovođenju drugih pojačanja.

Navodno su sebi čelnici Manchester Uniteda dali rok do 30. juna da završe dovođenje Jarrada Branthwaitea, a Everton za njega traži čak 75 miliona funti.

Oglasi

Zanimljivo je i to da je FA blokirao klubove, agente i igrače, te ne mogu praviti konktate sa igračima dok su na Evropskom prvenstvu kako im ne bi narušavali mir.

Da je Branthwaite bio izabran na odlazak na EURO to bi dosta otežalo Manchester Unitedu njihovu situaciju, ali ovako su im se i te kockice posložile.

Novinari iz Liverpoola još su dodali da Jarrad Branthwaite koji je za reprezentaciju debitovao protiv Bosne i Hercegovine ima malu povredu, te da postoji mogućnost da će morati biti podvrgnut operaciji.

U Evertonu ne žele po svaku cijenu prodati svog fudbalera i pogotov to neće uraditi ispod cijene, te će on otići samo ako stigne ponuda od 75 miliona funti za njega.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Obzirom an to da je Maguire 2019. godine prodat za 80 miliona funti, te da je Chelsea 2022. godine platio Fofanu 75 miliona funti, ali i da je Manchester City Joška Gvardiola platio 77 miliona funti, u Evertonu smatraju da je njihova cijena itekako realna.

Ugovor ovog mladog fudbalera za Everton veže do 2027. godine, te je otvoren za prelazak u Manchester United.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Realno01
Pa ima li veceg cirkus kluba od ovog Mancestera.Gdje nađu više ove
1 0
Realno01
Hahha 75mill
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi