Jašarević otišao u inostranstvo, Krupi 150.000 eura

Mladi fudbaler pronašao novi klub

Jašarević otišao u inostranstvo, Krupi 150.000 eura

Jedan od najboljih fudbalera Krupe Irfan Jašarević karijeru će nastaviti van granica BiH.

Dvadesetdvogodišnji Jašarević je zahvaljujući odličnim igrama u prvom dijelu sezone skrenuo pažnju nekoliko klubova iz inostranstva, a kao najkonkretniji se pokazao novi švedski prvoligaš Dalkurd.

Nakon što je prošao ljekarske preglede Jašarević je s ovim timom potpisao četverogodišnji ugovor, a Krupa je na ime obeštećenja dobila 150.000 eura.

"Radi se o vrlo zanimljivom igraču. Trudili smo se da dovedemo takav tip igrača i vjerujemo da ćemo mnogo dobiti s njim jer ima svega 22 godine", rekao je za klupsku stranicu sportski direktor Dalkurda Adil Kizil.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Jašarevića će u Dalkurdu trenirati nekadašnji fudbaler Sarajeva Azrudin Valentić koji je nedavno imenovan za trenera ovog švedskog kluba. 

Top Komentari

Necko
Sretno Irfane. Mlad dečko lijevak koji dosta podječa na Kolašinca. Šteta što ga Selektor nije pozvao.
5 1
ljakpra
Bravo mali.
4 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti