Jasikevičius ne putuje u Tursku

Jasikevičius ne putuje u Tursku

Šarunas Jasikevičijus, košarkaški reprezentativac Litvanije, potvrdio je da neće nastupati na predstojećem Svjetskom prvenstvu u Turskoj.

Time su se problemi selektora Kemzure produbili pošto je Jasikevičijus treći bitan igrač na koga neće moći da se računa.

Prethodno se iz tima povukao Ramunas Šiškauskas, dok je status Rimantasa Kaukenasa još uvek pod velikim znakom pitanja. Također, nije poznato da li će se Marionas Petravičijus oporaviti od povrede do septembra.

Kemzura je ranije istakao da je dobio potvrdu od asa Olimpyakosa Linasa Kleize i člana Galatasaraya Simasa Jasaitisa da će igrati u Turskoj.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.