Jasikevičius okončao igračku karijeru

Jasikevičius okončao igračku karijeru

A. Beganović

Legendarni košarkaš Šarunas Jasikevičius odlučio je okončati igračku karijeru i posvetiti se trenerskim poslom.

U 38. godini legendarni Litvanac je odlučio reći zbogom igračkoj karijeri, a što je i očekivano, okušat će se kao trener, odnosno već u nadolazećoj sezoni radit će kao pomoćni trener u Žalgirisu, klubu za kojeg je igrao u prošloj sezoni.

Šarunas Jasikevičius je u igračkoj karijeri osvojio četiri naslova klupskog prvaka Evrope sa tri različita kluba (Barcelona, Maccabi, Panathinaikos), a s reprezentacijom se na krov Evrope popeo 2003. godine. Zlatu je 2007. godine dodao bronzu, a 2000. je na Olimpijskim igrama također osvojio bronzanu medalju.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.