"Odlazim jer kao veliki Željovac ovo ne mogu da prihvatim"

Jasmin Badžak napustio Željezničar

"Odlazim jer kao veliki Željovac ovo ne mogu da prihvatim"

E. Škorić

Nakon što je Željezničar još jednom razočarao, pa izgubio s 2:0 od Tuzle City na Tušnju, Jasmin Badžak je odlučio da podnese ostavku.

Sada već bivši potpredsjednik Plavih je to potvrdio i u razgovoru za naš portal.

"Zbog nezalaganja igrača, odnosa i svega, kao veliki Željovac, ne mogu više biti dio ovoga", rekao je Badžak u razgovoru za SportSport.ba, pa još dodao:

"Ne mogu prihvatiti ovo. Igrači nisu radili kako smo se dogovorili. Ovo nije moja vizija. Ne mogu biti dio kluba koji ne želi da osvoji titulu u godini kada slavimo 100. rođendan. Jednostavno ne mogu to podnijeti".

Iako napušta funkciju u klubu, kaže da će biti dio Juga.

"Navijači me podržavaju, pa ću u budućnosti s njima sjediti na tribini i navijati za Željezničar koji mi je u srcu. Nadam se da ćemo dočekati još bolje dane", dodao je Badžak.

Nakon jednog osvojenog boda u dva uvodna kola proljetnog dijela sezone, sve je izvjesnije da Željezničar ostaje bez titule, pošto lider Sarajevo ima devet bodova prednosti i utakmicu manje.

Jučerašnjim porazom u Tuzli nastavljena je vrlo loša serija Željezničara.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Naime, Plavi su u posljednja četiri meča u Premijer ligi poraženi čak tri puta, a zadnji trijumf su slavili još u 17. kolu i to na gostovanju kod Zrinjkog. Priliku za popravni imat će narednog vikenda kada na Grbavici budu ugostili ekipu Olimpika.

Prije toga u srijedu će ponovo igrati sa ekipom Tuzla City u okviru Kupa Bosne i Hercegovine također na Tušnju.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Neddim1
Tako je! Pa se ti Štiliću zalizuj manekencicu jedan.
45 2
Mahatma.Barbie
Dugo si i bio. Neka te s' rajom. Kako će se zalagati igrači kad nisu primili plate Bog zna od kad, a pitanje je i od čega će te im ih platiti?!
16 13

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi