Jasmin Badžak: Krećemo u novu eru Željezničara

Nakon što je izabran novi predsjednik kluba

Jasmin Badžak: Krećemo u novu eru Željezničara

E. Škorić

U Konjicu je danas održana Skupština FK Željezničar, a klub je dobio novog predsjednika. Radi se o bh. poduzetniku koji živi u Londonu Samiru Ceriću.

Potpredsjednik Željezničara Jasmin Badžak izrazio je veliko zadovoljstvo zbog imenovanja novog predsjednika i najavljuje novu eru za klub sa Grbavice.

"Ove bitnije tačke su završene. Zahvaljujem se i vama na strpljenju i članovima Skupštine. Izabrali smo novog predsjednika i kako on sam kaže, krećemo u novu eru Željezničara. Imamo razrađene aktivnosti zadnjih dana i mislim da Želju čekaju bolji dani", rekao je Badžak.

Da li je neko bio protiv imenovanja Cerića?

"Mislim da niko nije bio protiv. Bilo je pet ili šest suzdržanih. Ovo je jedna nova era. U punom kapacitetu će novi predjsednik biti uključen u Željezničar. Željo nije regionalni ili lokalni nego svjetski klub i mi možemo biti zadovoljni".

"Od ponedjeljka ćemo imati i sjednicu Upravnog odbora i krenuti sa konkretnim stvarima".

Oglasi

Povećanjem vrijednosti Željezničara do investitora

"Kapitalno ćemo raditi na dovođenju investitora i povećanju vrijednosti Željezničara. Željo treba da bude klub puno veće vrijednosti. Činjenica je da moramo hitno i promptno reagovati i napraviti puno bolji sklad u svlačionici jer smatramo da u ovom momentu imamo jako dobru ekipu. Hoćemo da poboljšamo ambijent u svlačionici i morat ćemo raditi kombinaciju aktivnosti. Kapitalni projekti dolaze malo kasnije, a promptni će biti iz vlastitih sredstava".

Je l i došlo do neke promjene statuta i otvaranja prema investitorima?

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Danas smo dobili od radne gurpe materijal šta je modalitet kluba koji bi trebalo uraditi da se ponudimo investitorima. Skupština je pozitivno reagovala, odobrili smo taj modalitet koj tek sad treba da dovede do promjene Statuta, kao što bi željeli investitori.

"Svi znate da je kapital plašljiviji od zeca. Probaćemo napraviti ambijent kako bi se kapital osjećao sigurnim. Nemamo puno vremena. Želimo da iskoristimo ovu godinu koja je nama jubilarna  i kapitalna. Želimo što prije da ostvarimo ciljeve jer imamo jasnu viziju. Mislim da će novi predsjednik imati jako dobrih ideja povodom 100. rođendana", dodao je Badžak.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Lafac
Bravo Jasmine,hvala ti na svemu što si uradio i radiš za nas voljeni klub !!!!
17 5
BlueBoys
Pitari pitari bas ste cudna raja, nekada ste bili ku*** a sada ste jaja!
15 14

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi