Jasmin Fejzić primio četiri gola u Munchenu

Loš dan za bh. reprezentativca u 2. Bundesligi

Jasmin Fejzić primio četiri gola u Munchenu

Fudbaleri Kaiserslauterna i Munchena 1860 domaćim pobjedama su otvorili 24. kolo 2. Bundeslige. 

Kaiserslautern je teže od očekivanog slavio protiv Sandhausena sa 2:1, a nakon prvog poluvremena gosti su imali prednost. Blum je u 10. minuti doveo goste u vodstvo, pa su domaći navijači morali strepiti do samog kraja meča.

Zoller je u 60. minuti poravnao rezultat, a autogolom Schulza u 73. minuti domaćin je stigao do pobjede i zlata vrijedna tri boda u borbi za povratak u Bundesligu.

U drugoj današnjoj utakmici Munchen 1860 je na domaćem terenu opravdao ulogu favorita i deklasirao Aalen sa 4:0. Bh. reprezentativni golman Jasmin Fejzić nije imao svoj dan i četiri puta je morao vaditi loptu iz svoje mreže. 

Već nakon prvog poluvremena domaćin je imao sigurnih 3:0. Stark je u 20. minuti načeo Fejzića, a samo minutu kasnije Osako je povisio prednost. Ludwig je u 37. minuti postigao novi gol, dok je u 87. minuti Stoppelkamp postavio konačnih 4:0.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.