Jasmin Mrkonja objavio širi spisak reprezentativaca

Jasmin Mrkonja objavio širi spisak reprezentativaca

Selektor kadetske rukometne reprezentacije BiH Jasmin Mrkonja objavio je širi spisak igrača za kvalifikacije za EP.

Naš tim se već okupio i odradit će mini pripreme u Jajcu. Nakon toga reprezentacija će od 23. do 28. decembra biti u Grčkoj gdje će odigrati tri utakmice sa domaćom selekcijom. 

Iz Grčke kadeti idu u Austriju gdje će biti od 3. do 8. januara, a tu će naš tim odigrati dvije utakmice sa domaćom selekcijom. Iz Austrije naš tim će otputovati u Dansku na kvalifikacionu utakmicu. 

Pored Danske protivnici našoj selekciji u kvalifikacijama su još Francuzi i Bugari. U Dansku će Mrkonja povesti 16 igrača.

Na spisku su nalaze: Matej Tomić (Izviđač), Haris Pleh (Goražde) Ivan Žunić (Jajce), te Matej Hrstić (Izviđač), Mateo Drinovac (Zrinjski), Ranko Božić (Lokomotiva Bč), Nedim Jašarević (TSV 2000 Rotenburg Njemačka), Mario Pavlak (Izviđač), Emsad Pušilo (Goražde), Luka Pandža (Medveščak Zg, Hrvatska), Haris Bašić, Eldin Mehić i Ajdin Smajlbegović (Krivaja), Dejan Šešić (Borac BL), Radovan Uljarević (Leotar) Ivan Mucić (Izviđač), Dušan Đurić (Borac BL), Vladan Lončar, Eldar Bećak i Eldin Travančić (Bosna Visoko), Mevludin Čehajić (Kakanj), Vladan Đurđević (Sloga Do), Kristijan Jarak (Izviđač), Miloš Nježić (Borac BL), Davor Živanić (Derventa) i Luka Barbarić (Međugorje), Eldar Starčević (Gummersbah).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.