Jasmin Šćuk strijelac u Kupu Češke

Češki kup

Jasmin Šćuk strijelac u Kupu Češke

M. Šljivak

Mladi bosanskohercegovački fudbaler Jasmin Šćuk bio je strijelac za svoju ekipu Mlada Boleslav koja je nakon penala prošla u 4. kolo Kupa Češke.

Šćuk je pogodio protiv Časlava u 62. minuti, da bi domaći izjednačili u posljednjim trenucima utakmice na 1:1. Pristupilo se potpom izvođenju penala u kojima je Mlada Boleslav bila uspješnija, te su sasvim zasluženo prošli dalje.

Ubjedljive pobjede upisal su Jabloneci Slovačko. Jablonec je sa 6:0 savladao Metoer iz Praga, dok je Slovačko sa 4:0 savladalo Kromeriz. Liberec je uz dosta muke, nakon penala izbacio ekipu Češke Lipe, dok je Dukla iz Praga, također boljim izvođenjem penala savladala HFK Olomuc.

Hradec je kao gost slavio protiv Bohemiansa sa 1:0, dok su u još jednoj utakmici koja je odlučena penalima Rosice savladale Jablonec nad Jezeriom. Trinec je sa 1:0 izbacio Ostravu. Trebic je penalima izbacio Kraluv Dvur.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.