Javi Martinez potpisao za Bayern

Nosit će "osmicu" na dresu

Javi Martinez potpisao za Bayern

Edmir Škorić

Od danas je španski reprezentativac Javi Martinez i službeno nogometaš minhenskog Bayerna.

Saga oko Martinezovog prelaska u Bayern trajala je poprilično dugo. Igrač je u noći s utorka na  srijedu stigao u bavarsku prijestolnicu na liječničke preglede, a Athletic je danas saopćio da je igrač dužan objasniti kako je bez klupskog dopuštenja otputovao u Njemačku.

 

U najtrofejnijem njemačkom klubu Martinez će nositi dres s brojem 8, kojeg je svojevremeno nosila i legenda kluba Paul Breitner.

 

On bi trebao konkurirati već za utakmicu sa Stuttgartom u drugom kolu Bundeslige, koja je na programu u nedjelju na Allianz-Areni.

 

Martinez je ugovor s Bayernom potpisao na pet godina, odnosno do 30. juna 2017.godine. 

 

"Jako sam sretan i radujem se što ću igrati za klub s takvom historijom", kazao je 23-godišnjak za FCB.tv, dodavši: "Dugo sam čekao, konačno sam i dočekao taj trenutak". 

 

Za njegov potpis Bayern je morao platiti 40 miliona eura. Zanimljivo da je igrač odustao od velike svote u svojoj plati kako bi stigao u Bayern. 

 

"Tamo smo sretni da je Martinez napokon s nama. Srećom, uspjeli smo u posljednjih nekoliko dana riješiti dosta pravnih problema.Trener će odlučiti hoće li biti u momčadi već za vikend", istakao je predsjednik kluba Karl-Heinz Rummenige. 

 

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

"Bayern je jedna od najboljih evropskih momčadi, ali i u svijetu. Tu je veliki broj vrhunskih igrača koji igraju fantastičan nogomet i to je za mene velika motivacija. Naravno, želim da osvojim naslov", kazao je Martinez.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.