Sjedi, šuti i plače kao malo dijete: Hrvat je uništio igrača koji je osvojio sve što je mogao!

Scena koja se još uvijek pamti

Sjedi, šuti i plače kao malo dijete: Hrvat je uništio igrača koji je osvojio sve što je mogao!

Admin Čaušević

Rijetke su situacije kada treneri natjeraju na suze nekog fudbalera, posebno nekog ko je omiljen kod navijača. To je bio slučaj sa hrvatskim trenerom zbog čega je i dan danas omražen kod jednog dijela navijača evropskog velikana. 

Kako za svakog igrača postoje klubovi kojim se ne može reći slično je i u trenerkom poslu jer se neke ponude dobijaju jednom ili nikad više te se jednostavno ne odbijaju.

Bayern je među najorganizovanijim svjetskim klubovima i poželjna destinacija za sve. To je bio i slučaj sa Nikom Kovačem koji je Bavarce predvodio od nešto duže od godine, tačnije od juna 2018. do novembra 2019. godine.

Kovač je na klupu Bayerna stigao nakon osvojenog Kupa Njemačke sa Eintrachtom iz Frankfurta, ali u Bavarskoj nikada nije primljen na pravi način bez obzira što je osvojio duplu krunu u svojoj jedinoj punoj sezoni.

Bereiten wir uns auf die Tour de France vor?" - Martinez mit kurioser Kovac -Kritik

Proslavljeni Vatreni je imao problema sa navijačima, zamjerale su mu se neke stvari, dok je dojam i da nikada nije bio prihvaće od svlačionice na pravi način. Jedne prilike je za navijače Eintrachta rekao da su najbolji u Njemačkoj i to dok je bio trener Bayerna.

Oglasi

S nekim igračima je imao i loš odnos kao što je to bio slučaj sa Javiom Martinezom, nekada sjajnim veznjakom kojeg su Bavarci svojevremeno platili ogromnih 40 miliona eura.

Martinez je u Bayern stigao 2012. godine. U međuvremenu je s Bavarcima i sa reprezentacijom Španije osvojio sve što se moglo osvojiti. Igrao je odlično, ali je Kovač bio taj koji ga je natjerao na suze.

Naime, nakon jedne utakmice protiv Hoffenheima u oktobru 2019. godine Martinez je ostao sjediti sam na klupi. Plakao je kao malo dijete i bio je vidno potresen. Tješio je ga je Hansi Flick i tog dana je čvrsto odlučio da napusti klub.

Bayern & Germany on Twitter: "Hansi Flick on Javi Martínez: "It's clear  that a player cannot be happy when he's not playing. Every player wants to  play. But what was made out

Ipak, Kovač je otišao nekoliko sedmica kasnije. Flick je stigao na klupu, Martinez se preporodio i odlučio je ostati u ekipi te je bio član generacije koja je 2020. godine osvojila trostruku krunu.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

U međuvremenu Kovač je radio u Monacu, dok je od starta ove sezone na klupi Wolfsburga te mu ide vrlo solidno pošto su nakon 14 odigranih kola u Bundesligi Vukovi u donjoj polovini.

S druge strane Martinez je napustio Bayern prošle godine te se odlučio za iznenađujući trnasfer u ekipu Qatara SC s kojim je potpisao dugogodišnji ugovor.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

krmak
"Hrvat je uništio igrača..." još jedan u nizu imbecilnih naslova jednog od najimbecilnijih portala u BiH. Držite se Wande diletanti.
6 1
DOKTOR_GAZ_
Kovacu ide VRLO SOLIDNO? Kontam, njegov tim je 6-7...otvorim tabelu, oni na DIOBI 13 MJESTA, 5 bodova od zone ISPADANJA...Cudni kriteriji u REDAKCIJI...ali zato WANDA ide kao djeca IZ SKOLE..
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi