Javi Martinez sanja o povratku u Bilbao

Iskusni veznjak želi nazad na San Mames

Javi Martinez sanja o povratku u Bilbao

Veznjak minhenskog Bayerna, Javi Martinez, se navodno želi ovog ljeta vratiti u svoj nekadašnji klub, Athletic Bilbao.

Sezona u njemačkoj je završena, ali ekipu Bayerna još očekuju izazovi u Ligi prvaka, u augustu. Međutim, nakon što se "mini turnir" Lige prvaka završi, 31-godišnji Martinez želi povratak na San Mames - piše Diario Sport.

Iako Martinez navodno ima ponude iz MLS-a i Australije, sanja isključivo o povratku u Bilbao.

Iskusni veznjak ima razloga za optimizam s obzirom da je prošle godine predsjednik Athletica Aitor Elizegi tvrdio da bi njegov klub bio u dobroj poziciji da dovede Martineza ukoliko sa njegove strane i strane Bayerna bude postojavala volja da se realizuje transfer.

Martinez je upravo iz Athletic Bilbaa, 2012. godine, prešao u Bayern za 40 miliona eura. U Minhenu se često mučio sa povredama, ali je svejedno uspio skupiti 234 nastupa za Bavarce.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Vjeruje se da će ovog ljeta Benat i Mikel San Jose napustiti San Mames, što bi otvorilo prostor za transfer Javija Martineza.

Inače, Martinezov ugovor sa Bayernom važi do ljeta 2021. godine.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi