Javier Aguirre novi selektor Japana

Alberto Zaccheroni dobio nasljednika

Javier Aguirre novi selektor Japana

Bivši selektor Meksika i trener španskog Espanyola Javier Aguirre na poziciji selektora Japana naslijedio je italijanskog stručnjaka Alberta Zaccheronija koji je reprezentaciju ove zemlje vodio na proteklom Mundijalu.

Italijan je odstupio sa mjesta selektora nakon loših rezultata Japana na Svjetskom prvenstvu.

Meksikanac će selekciju Japana, čiji je selektor svojevremeno bio i bh. stručnjak Ivica Osim, voditi nakon SP-a na kojem Japanci nisu uspjeli proći grupu u kojoj su pored njih igrali Obala Slonovače, Kolumbija i Grčka.

"FS Japana odlučio je da će novi selektor Plavih Samuraja biti meksički trener Javier Aguirre", stoji u saopštenju krovne kuće fudbala ove azijske zemlje. 

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Iskusni 56-godišnji Aguirre prethodno je imao dva selektorska "iskustva", a u oba navrata vodio je Meksiko u kvalifikacijama za Svjetska prvenstva 2002. i 2010. godine.

U maju ove godine Aguirre je napustio trenersku poziciju u španskom Espanyolu nakon što je klub završio prvenstvo na 14. poziciji.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.