Clemente predložio novi sistem bodovanja za utakmice koje završe bez pobjednika

Za neke genijalan, za druge idiotski prijedlog

Clemente predložio novi sistem bodovanja za utakmice koje završe bez pobjednika

Edmir Škorić

Španski stručnjak Javier Clemente iznio je svoju ideju kako bi u budućnosti trebalo da se boduju nogometne utakmice, a ubrzo su mnogi istu proglasili "najglupljom mogućom".

Najpoznatiji baskijski nogometni strateg smatra da bi trebalo promijeniti pravilo bodovanja, naročito za utakmice koje završe neriješenim ishodom, pa je ustanovio sljedeće:

"Dao bih dva boda gostu i jedan domaćinu ako utakmica završi neriješeno. Mislim da bi to doprinijelo da se nogomet igra napadaćki, a ova trenutna pravila su ionako izmišljena nekada davno", rekao je Clemente.

Ipak, to bi bio mač s dvije oštrice, jer kada bi se uvelo ovako nešto, gostujuće ekipe igrale bi još veći bunker, posebno one momčadi koje nisu favoriti na utakmici, a dođu do vodstva, pa ne bi baš dobili neki dopadljiv nogomet u konačnici.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Clemente je u karijeri bio selektor Španije. Srbije, Kameruna, Libije, a bio je trener Athletic Bilbaa, Atletico Madrida, Espanyola, Betisa, Tenerifa, Marseillea, Valladolida, Sportinga iz Gijona, Murcije ...

Iako savremeni nogomet zahtijeva učestale promjene pravila, radije ovo Clementeovo ne bismo voljeli vidjeti u skorije vrijeme.

Top Komentari

seyof1
ako je do publike ja bih izmijenio bodovanje 0:0 = 0 bodova za obje ekipe a svi drugi nerijeseni po 1 bod
2 0
Saban
Glupostima nikad kraja izmisljajuci niva pravila unistili ste pravi fudbal
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi