Tihi oproštaj legende: Nije zabijao golove, ali je na terenu bio pravi šef!

Vrijeme za penziju

Tihi oproštaj legende: Nije zabijao golove, ali je na terenu bio pravi šef!

A. Čaušević

Postoje fudbaleri koji su uvijek u sjeni najvećih zvijezda ekipe i često rade onaj nevidljivi posao. Takav je bio Javier Mascherano.

Gdje je god igrao Mascherano je bio omiljen trener, tako je bilo u Liverpoolu, tako je bilo u Barceloni, a i u selekciji Argentine.

Legendarni El Jefecito (u prevodu na bosanski Mali šef op.a.) je sinoć odlučio da kaže zbogom fudbalu i to nekoliko mjeseci nakon što je napunio 36 godina. Posljednji klug u karijeri mu je bio Estudiantes.

"Danas zavrašavam svoju profesionalnu karijeru. Hvala ovom klubu koji mi je dao šansu da završim karijeru u Argentini", rekao je Mascherano.

Karijeru je počeo u River Platu, a u Evropu je stigao 2006. potpisavši za West Ham, nakon čega je uslijedio transfer u Liverpool.

Najviše se zadržao u Barceloni i to od 2010. do 2018. godine. Interesantno u evropskom fudbalu postigao je svega tri gola, po jedan u La Ligi, Premiershipu i kvalifikacijama za Europa ligu.

Za selekciju Argentine je odigrao 147 utakmica uz tri postignuta gola. U penziju odlazi sa 21 osvojenim velikim trofejom uključujući dvije Lige prvaka.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi