Javier Pastore napušta PSG i pravi šokantan transfer?
Argentinac je stigao u PSG kao prvo veliko pojačanje 2011. godine iz Palerma, ali nije uspio ispuniti ono što se od njega očekivalo

Želi ga West Ham

Javier Pastore napušta PSG i pravi šokantan transfer?

E. Čaušević

Argentinski fudbaler Javier Pastore prije nekoliko godina važio je za veliku nadu i predviđala mu se blistava karijera, ali ruku na srce ovaj igrač to nije uspio da opravda.

Pastore se javnosti predstavio igrama u dresu Palerma kada je oduševio fudbalski svijet. Ipak, argentinski fudbaler se potom odlučio da karijeru nastavi u dresu PSG-a na ljeto 2011. godine i bio je prvo veliko pojačanje ovog kluba nakon dolaska bogatih vlasnika.

Argentinac je imao ponude mnogih evropskih velikana, ali je iznenadio sve kada je izabrao PSG. Međutim, Pastore nije uspio da izgradi karijeru koja se očekivala u francuskom klubu, a posljednjih godina ovaj 28-godišnji igrač većinom grije klupu za rezervne igrače.

Sky Sports prenosi da je Pastore konačno "prelomio" i da želi napustiti PSG, ali interes za njim nije baš veliki. Kako prenosi ovaj ugledni engleski medij argentinski igrač nalazi se pred šokantnim transferom, odnosno odlaskom u West Ham.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Navodno, londonski klub je konktaktirao PSG i poručio da je spreman platiti oko 20 miliona eura za Pastorea. Sky Sports prenosi da je Pastore pokazao interes da ide u West Ham, ali da želi sačekati još nekoliko sedmica ukoliko dođe neka bolja ponuda.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi