Više ne može normalno živjeti u Argentini: Šokantne scene Messijevog izlaska iz restorana

Sve se preokrenulo nakon Mundijala

Više ne može normalno živjeti u Argentini: Šokantne scene Messijevog izlaska iz restorana

E. Čaušević

Lionel Messi uspio je osvojiti Svjetsko prvenstvo s reprezentacijom Argentine čime se zauvijek zlatnim slovima upisao u historiju svoje domovine. No, osvajanjem Mundijala život u Argentini za Messija se preokrenuo i više nikada neće biti isti.

Messi je na Svjetskom prvenstvu u Kataru uspio odvesti Argentinu do samog kraja i po prvi put nakon 1986. godine toj reprezentaciji donijeti titulu prvaka svijeta.

Na taj način osvojio je i jedinu titulu koja mu je nedostajala u karijeri, te je tako postao "besmrtan" u Argentini. Često su mu zamjerali što s reprezentacijom nikada nije ništa značajno napravio zbog čega se čak i opraštao od nacionalnog dresa, ali uspjehom u Kataru sve to je zaboravljeno.

Messi je u nedjelju otputovao u Argentinu na okupljanje reprezentacije ove zemlje po prvi put nakon osvajanja Mundijala.

Od uspjeha u Kataru nije se vraćao u svoju domovinu, ali sada je na najbolji način vidio da će njegov život u Argentini do kraja života biti skoro nemoguć, te da se osvajanjem Mundijala za Messija sve promijenilo.

Naime, Messi je sinoć bio u jednom restoranu sa svojom porodicom i prijateljima, a ispred istog okupio se veliki broj navijača koji je htio da vidi kapitena svoje reprezentacije i pokušaju možda da dobiju autogram ili fotografiju, no to je bilo nemoguće.

Oglasi

Zbog gužve koja se stvorila ispred restorana za Messija je bilo skoro nemoguće da izađe jer ni osiguranje nije moglo da dovede u red grupu navijača koji su se okupili.

The scenes outside Don Julio restaurant on Monday night. Image credit: Twitter/@porquetendencia

Messi je na kraju jedva uspio da izađe i dođe do automobila, a okupljeni nisu birali sredstva da pokušaju barem da dodirnu kapitena Gaučosa.

Argentinski mediji pišu da je Messi sinoć najbolje vidio da više za njega na postoji normalan život u toj zemlji, te da mu je nemoguće u miru čak da ide na večeru.

Također, podsjetili su da je jedino Diego Maradona imao takav status u Argentini gdje je on i živio nakon završetka karijere i nevjerovatno je da je njegov svaki izlazak izgledao upravo ovako.

Špekulisalo se da bi se Messi mogao vratiti u Rosario da završi karijeru ili da tu živi nakon završetka iste, ali čini se da se sinoć jasno vidjelo da će to za njega biti nemoguća misija.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi