Je li dolazak Aleksandra Mitrovića znak da Harry Kane napušta Tottenham?
Fantastični Harry Kane je vezan ugovorom za Tottenham. Svako ko ga želi dovesti moraće isplatiti ogromnu cifru za njegove usluge (Foto: EPA)

Tottenham traži napadača

Je li dolazak Aleksandra Mitrovića znak da Harry Kane napušta Tottenham?

M. Šljivak

Ekipa Tottenhama mogla bi ostati bez Harryja Kanea.

Fantastični napadač Spursa odavno se povezuje sa odlaskom u Real Madrid, a činjenica da su Kraljevi spremni izdvojiti ogromnu sumu za napadača ovog ljeta, još više je pojačala špekulacije o njegovom odlasku.

Još jedan znak da bi Kane mogao otići je informacija Mirrora da Tottenham tokom ljeta želi dovesti srbijanskog napadača Aleksandra Mitrovića iz redova Fulhama.

Mitrović igra fantastičnu sezonu, ali ekipa sa Craven Cottagea će od naredne sezone igrati u nižem rangu, što vjerovatno znači i da će sjajni fudbaler napustiti ovaj tim.

To Spursi spremno čekaju. Žele Mitrovića u svom timu, a upravo to je pojačalo špekulacije da su spremni pustiti Harryja Kanea da ode iz kluba.

Ipak, cijena koju je prije nekoliko mjeseci Tottenham postavio je poprilično ogromna. Cifra se kreće oko 300 miliona eura, što je skoro kompletan budžet kojeg je trener Reala Zinedine Zidane dobio za pojačanja.

Međutim, dogovor je uvijek moguć. Ima Real dosta fudbalera koji bi mogli završiti u Spursima, a prije svega je tu Gareth Bale. Tottenham bi rado vratio Velšanina i ko zna, možda ovo bude zanimljivo ljeto u Engleskoj.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Aleksandar Mitrović bi svakako bio veoma dobra zamjena za Kanea. Možda on nije vrhunski kvalitet poput Kanea, ali itekako zna postizati golove.

Ove sezone srbijanski fudbaler je u 32 odigrane utakmice postigao 10 golova.

Top Komentari

daca
Mitrovic u Bayern Zvjerka je
0 6
teddy sheringham
Pa da, logično, Kane i Mitrović, vrhunski napadači. Svjetski. Hahaha
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi