Je li Mourinhov 'flert' jasan znak gdje će raditi naredne sezone?
Posebni je u karijeri osvajao trofeje gdje god da je došao, pa je čak i očajnom Unitedu donio nekoliko njih (Foto: EPA)

Jose se vraća trenerskom poslu

Je li Mourinhov 'flert' jasan znak gdje će raditi naredne sezone?

M. Šljivak

Jose Mourino je najavio povratak trenerskom poslu tokom ljeta.

Iako se portugalski stručnjak povezuje sa mnogobrojnim ekipama, još uvijek se ne zna gdje će nastaviti svoj trenerski put, koji je prekinut u decembru prošle godine.

Tada mu je Manchester United uručio otkaz zbog slabih rezultata, ali očigledno je da u Posebnom još uvijek ima žara za velike rezultate.

Jedan od timova sa kojim se povezuje je francuski PSG. Vrlo lako bi se moglo desiti da Mourinho zamijeni Thomasa Tuchela na klupi prvaka Francuske, a Posebni već otvoreno 'flertuje' sa ovim timom.

Sasvim je to jasno nakon intervjua kojeg je dao za francuski L'Equipe u kojem je sipao hvalospjeve na račun tima iz Pariza.

"PSG je danas klub za internacionalnom dimenzijom i sa igračima koji su svjetske klase. Još nisu osvojili ništa u Evropi, a to im je veoma važno. Uporedio bih ih sa menadžerima koji imaju veliki kvalitet, ali ne osvoje ništa u Evropi i to im nedostaje. PSG je sada u toj fazi. U Francuskoj osvajaju sve, tu su kao Juve ili Bayern u svojim zemljama, ali su tik iza najvećih klubova Evrope", istakao je Mourinho.

Uvjeren je kako zna razloge zbog kojih je PSG eliminisan od Manchester Uniteda u Ligi prvaka.

"Ne želim ništa preširoko objašnjavati, ali smatram da znam razlog zašto su ispali. Međutim, neću da radim javne analize", istakao je Mourinho.

Posebni se nije želio osvrtati na svoj bivši klub - United, gdje je dobio otkaz u decembru.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

"Neću da pričam o njima. Nema potrebe za tim, jer vrijeme je sve objasnilo. Nema potrebe da bivši menadžer priča o njima", dodao je Posebni.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi