Griezmann možda ipak neće u Barcelonu
Francuski napadač je ove sezoneu 47 odigranih utakmica ostvario učinak od 21 gola i 10 asistencija u svim takmičenjima (Foto: EPA)

Obavljeni pregovori i sa PSG-om

Griezmann možda ipak neće u Barcelonu

M. Šljivak

Antoine Griezmann je nakon pet godina odlučio da napusti Atletico Madrid.

Klub je sinoć potvrdio odluku francuskog fudbalera koji se od navijača oprostio video porukom na Twitteru, a španski mediji tvrde kako će sjajni napadač potpisati ugovor sa Barcelonom.

Međutim, ugledni francuski L'Equipe tvrdi da bi Griezmann mogao na kraju završiti u redovima PSG-a.

Rukovodstvo francuskog prvaka je tokom prošle sedmice obavilo pregovore sa fudbalerom. Spremni su isplatiti traženih 120 miliona eura i dovesti Griezmanan u svoje redove.

Bit će svakako interesantno vidjeti šta će francuski napadač na kraju odlučiti. U nekim stidljivim kombinacijama uz njegovo ime se povezuje i Liverpool, ali izvjesno je da će 27-godišnji ofanzivac karijeru nastaviti u Barceloni ili PSG-u.

Griezmann je član Jorgandžija postao 2014. godine. Stigao je iz Real Sociedada za 30 miliona eura i sigurno je da će ostati upamćen u madridskom klubu.

Prethodnih pet godina igrao je fantastično. Odigrao je ukupno 256 utakmica i postigao je 133 gola, što je svakako statistika vrijedna svake pažnje.

Ko mijenja Griezmanna u Madridu?

Atletico će na njegovom transferu zaraditi 120 miliona eura, a taj će novac Jorgandžije iskoristiti kako bi doveli adekvatnu zamjenu.

Prema navodima urugvajskih medija, najbliži dolasku na Wanda Metropolitano je iskusni napadač PSG-a Edinson Cavani.

Ovog 32-godišnjeg fudbalera se francuski prvak svim silama želi riješiti. Cavani je navodno već u pregovorima sa Atleticom i na kraju bi upravo on mogao zamijeniti Griezmanna u Madridu.

Cavani je već šest godina stanovnik Pariza. Došlo je do zasićenja sa obje strane, spreman je da ode, a pored Atletica Urugvajac se povezuje i sa Interom.

Potražite više informacija na temu La Liga:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi