Jedan dio stadiona u BiH, drugi u Hrvatskoj, po loptu s pasošem

Zanimljiv slučaj u Kostajnici

Jedan dio stadiona u BiH, drugi u Hrvatskoj, po loptu s pasošem

E. Škorić

Da biste otišli po loptu, za svaki slučaj vam treba pasoš i to ćete rijetko gdje doživjeti osim na ovim prostorima.

U Kostajnici, na stadionu na kojem treniraju igrači FK Partizan, doslovno se igra na teritoriju dvaju država. Jedan dio stadiona pripada Hrvatskoj, dok se ostatak stadiona nalazi u Bosni i Hercegovini.

Tako se u ovom malom gradu na sjeveru naše zemlje stanovici svakodnevno suočavaju s graničnim prelazima, ali apsurdno je da je sam stadion podijeljen na dva teritorija.

Čitava trećina stadiona se nalazi u Hrvatskoj, a među komponentama stadiona koje su u drugoj državi nalaze se pojedine aut-liije i klupe za rezervne igrače, zbog čega u šali igrači Kostajnice govore da s klupe gledaju utakmice kao iz Evropske unije.

Lopta koja napusti teren, praktično prelazi u susjednu zemlju, pa oni koji žele da je vrate, obično imaju sa sobom pasoš kako bi se izbjegla neugodnost i rasprava sa službenim licima.

"Hrvatski graničari nam još nisu tražili pasoše, ali jesu nekim ljudima koji tu obrađuju zemlju“, kazao je ranije u izjavi za Kurir predsjednik FK Partizan iz Kostajnice Zoran Avramović.

Fotografija stadiona iz Kostajnice dospjela je i na svjetski poznati Reddit, stranci će biti baš u čudu kada pročitaju u kakvim se situacijama nalaze sportisti u BiH.

Top Komentari

Đuka
S jedne strane Hrvatska,s druge republika srpska?
2 7
AmaRam4
Nista nek desnog beka i krilo igraju Hrvati pa na poluvremenu nek predaju na lijevu stranu
5 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti