Jedan od najvećih klasika Premier lige odigran je prije tačno 10 godina

Aršavin zabio četiri gola

Jedan od najvećih klasika Premier lige odigran je prije tačno 10 godina

E. Škorić

Na današnji dan prije 10 godina na Anfieldu je odigran svojevrsni klasik i jedna od najboljih utakmica u historiji engleske Premier lige.

Liverpool i Arsenal su se tada suočili, a na meču je viđeno čak osam pogodaka i na kraju je završeno rezultatom 4:4.

Bila je to ne samo ljepotica sezone već i čitave decenije, a i danas se smatra jednom od najljepših utakmica.

Mnogi su je odavno arhivirali i ne sjećaju se, no, tada je Andrej Aršavin imao svoj šou.

Počelo je nejgovim golom u 39. minuti za 1:0, da bi Torres u 49. izjednačio na 1:1. Benayoun u 56. donosi preokret Redsima, ali Aršavin novim golom u 67. vraća stvari na početak.

Aršavin u 70. dolazi do hat-tricka, Torres novim golom donosi 3:3, a u završnici još dva gola. Četvrti gol sjanog Rusa na meču za slavlje Arsenala, no Benayoun u 93. postavlja konačnih 4:4.

"Nikada nisam zabio četiri pogotka na jednoj utakmici. Ovo je bio jedinstveni osjećaj, ali što vrijedi kada nismo pobijedili. U jednom trenutku sam pomislio da igramo košarku", rekao je tada Aršavin, kojeg je bivši trener Arsene Wenger nahvalio.

"U prvom poluvremenu je bio nekako tih, ali ono što je napravio u nastavku bilo je za pamćenje. On je takav igrač, sa sobom donosi opasnost. Uživao sam u njemu".

Potražite više informacija na temu Premier league:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi