"Jedan sam od najvećih umova u fudbalu, a odbijaju me zbog neiskustva"
Campbell (Arsenal) u duelu sa Michaelom Owenom (Liverpool) Foto: EPA

Sol Campbell samouvjeren

"Jedan sam od najvećih umova u fudbalu, a odbijaju me zbog neiskustva"

Midhat Šljivak

Nekadašnji fudbaler Tottenhama i Arsenala Sol Campbell za sada bezuspješno pokušava izgraditi trenersku karijeru.

Campbell pokušava naći svoje mjesto na mapi trenera, ali za sada je jedino radio kao pomoćni trener u selekciji Trinidada i Tobaga.

Međutim, on smatra da mu zbog neiskustva niko ne želi dati šansu. Vjeruje da je zaista vrhunski trener i da mu neko samo treba ponuditi posao.

"Odbili su me na mjesto trenera Oxforda zbog nedostatka iskustva. Kako ću ga steći ako mi ne daju šansu", rekao je Campbell, te je dodao:

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Nije naučna fantastika voditi klub, posebno u nižim ligama. Ako ste dovoljno inteligentni, shvatiće te nakon dvije-tri utakmice šta je timu potrebno. Ja sam dovoljno inteligentan i jedan sam od najvećih umova u svijetu fudbala, ali me ne koriste jer nemam iskustva. Čini se da u Engleskoj ne trebaju treneri koji misle svojom glavoM", rekao je Campbell.

Umjesto njega klupu ekipe Oxforda preuzeo je Craig Bellamy, a nekada sjajni defanzivac će čekati novu šansu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti