Jedanaest golova u Udinama, Bajić čudo od utakmice gledao sa klupe
Foto: EPA

Uvjerljiva pobjeda Udinesea

Jedanaest golova u Udinama, Bajić čudo od utakmice gledao sa klupe

M. Šljivak

Fudbaleri Udinesea plasirali su se u osminu finala italijanskog Kupa nakon što su večeras na Dacija Areni pobijedili Perugiju sa 8:3.

Sve je krenulo u 17. minuti pogotkom Danila, da bi prednost domaćeg tima na 2:0 povećao Maxi Lopez golom sa penala u 34. minuti.

Treći gol djelo je Lasagne u 40. minuti (3:0), da bi se gosti u igru vratili zahvaljujući pogotku Cerrija sa penala u 45. minuti za rezultat prvog poluvremena od 3:1.

U nastavku je viđena prava ludnica. Još pet golova su postigli domaći, Maxi Lopez je na jedan iz prvih 45 minuta dodao još tri u nastavkum, a pogađali su još Ingelsson i Jankto.

Sa druge strane u strijelce su se još upisali Bianco i Mustacchio za konačan rezultat susreta od 8:3.

Riad Bajić je i ovaj meč odgledao sa klupe za rezerve.

Kup Italije, 1/16 finala:
Udinese - Perugia 8:3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije