"Želimo Bajića, ali Udinese će ga teško pustiti"
Foto: EPA

Ostaje u Italiji?

"Želimo Bajića, ali Udinese će ga teško pustiti"

Turski prvoligaš Konyaspor zainteresovan je da u januarskom prijelaznom roku dovede u svoje redove Riada Bajića. 

Bajić je ljetos došao u Udinese upravo iz Konyaspora, međutim za vrijeme dosad provedeno u klubu nije se uspio nametnuti i na "čizmi" se sve više govori o tome da bi na kraju polusezone mogao promijeniti sredinu. 

Da iz Konyaspora postoji interes potvrdio je i direktor turskog prvoligaša Mehmet Ozdilek, međutim nije optimističan.

"Bajića smo prodali Udineseu za 5,5 miliona eura, a vjerujem da smo mogli uzeti i veći novac da je ostao još jednu polusezonu u klubu. Mogli smo napraviti dobre stvari. Kontaktirali smo Udinese s namjerom da Bajić ponovo dođe kod nas, međutim Italijani u njemu vide dugoročnu investiciju i male su šanse da će ga pustiti", kazao je Ozdilek. 

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Riad Bajić je ove sezone na terenu proveo samo 68 minuta na četiri odigrane utakmice u Seriji A. Njegova šansa mogla bi biti to što je trener Luigi Del Neri, kod kojeg je bio u nemilosti, jučer dobio otkaz zbog loših rezultata. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi