I to je bh. fudbal: Na prozivci za novu sezonu pojavila se samo dvojica fudbalera
Jedinstvo Brčko

Teška situacija u Jedinstvu iz Brčkog

I to je bh. fudbal: Na prozivci za novu sezonu pojavila se samo dvojica fudbalera

M. Šljivak

Klupski fudbal u Bosni i Hercegovini nikako da krene naprijed.

Ako izuzmemo fenomenalan rad u mostarskom Veležu te u još nekoliko klubova, teško je naći klub u kojem sve funkcioniše bez previše problema.

Posebne probleme u organizaciji imaju timovi iz nižih liga, a u kakvom stanju je niželigaški bh. fudbal jasno pokazuje situacija u kojoj se našla ekipa Jedinstva iz Brčkog.

Na prozivci ovog tima pred start nove sezone pojavio se trener tima Vidoje Zarić i vjerovali ili ne, samo dvojica fudbalera, omladinci Adnan Junuzović i Savo Obradović.

Tako je ekipa iz Brčkog 20-ak dana pred početak prvenstva u Drugoj ligi RS- grupa Istok u ogromnom problemu.

"Prvenstvo počinje 14.08.2021 godine ali pitanje je sa kojim igračima će naša ekipa krenuti u prvenstvo i da li će uopšte klub opstati", saopštili su iz Jedinstva i dodali su:

Potražite više informacija na temu Prva liga Republike Srpske:

"U narednih par dana ćemo imati nešto više informacija o sudbini kluba.
Postavlja se pitanje i šta su radili vodeći ljudi kluba svo ovo vrijeme, zašto se nije održala skupština kluba i pokušalo naći neko rešenje za izlazak iz ove krize."

Jedinstvo je prošle sezone zauzelo posljednju poziciju u Prvoj ligi RS.

Top Komentari

Petraaa
Ovo je nažalost sudbina većina klubova u bih
6 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi