Jelavić: Everton može izboriti Evropu

Novi napadač na Goodisonu željan uspjeha

Jelavić: Everton može izboriti Evropu

Novi napadač engleskog Evertona Nikica Jelavić smatra da njegova ekipa može izboriti plasman u Evropu, iako se trenutno nalaze tek na 10. mjestu Premiershipa.

"Ne vidim razloga zašto se ne bi mogli plasirati u Evropu već ove sezone. Imamo ekipu koja je za to sposobna i mislim da ćemo to i ostvariti. Iskreno se nadam da ću i ja svojim golovima pridonijeti u ostvarivanju tog cilja. Zaslužujemo bolji plasman na tabeli", rekao je Jelavić.

Jelavić je za svoj predhodni klub igrao sjano. Za Glasgow Rangerse je odigrao 45 utakmica u prvenstvu u kojima je postigao 30 golova.

"Prelazak iz Škotske u Englesku je svakako veiki iskorak u mojoj karijeri. U Rangersima sam napredovao kao igrač i mnogo toga naučio. Škotska liga je također vrlo jaka i zahtjevna, ali je Premiership ipak stepenicu iznad. Znam da ću u Evertonu biti još bolji nego u Rangersima", dodao je Jelavić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.