"Jelavić je fantastičan napadač"

Saša Papac o zemljaku u redovima Rangersa

"Jelavić je fantastičan napadač"

Rangersi su nastavili dominaciju u škotskom nogometu osvojivši treću uzastopnu titulu prvaka ispred najvećeg rivala Celtica, a ponajbolji igrači kluba sa Ibrox Parka bili su Hercegovci Saša Papac i Nikica Jelavić.

Bivši reprezentativac naše zemlje Saša Papac je škotskim medijima pohvalno govorio o sjajnom napadaču iz Gabele, koji, nažalost, igra za susjednu Hrvatsku a ne za zemlju u kojoj je rođen.

"Vidio sam Nikicu Jelavića kako igra još dok je bio u bečkom Rapidu. Vidjelo se da se radi o napadaču visoke kvalitete. Broj pogodaka koji je postigao ove sezone stvarno je fantastičan. Jelavić je vrlo važna karika naše momčadi", hvali Papac Jelavića.

Papac je istakao da mu mnogo znači što u timu ima nekoga poput Jelavića, jer može porazgovarati na maternjem jeziku, te je istakao kako mu je mnogo značilo što je u Rangersima bio Dado Pršo kada je on stigao iz bečke Austrije.

"Lijepo je što je Nikica sada u Rangersima jer smo odrasli u gradovima udaljenima samo 30 kilometara. I drago mi je što imam u klubu nekoga s kime mogu popričati na svom jeziku. Kada sam dolazio u Rangerse, tu je bio Dado Pršo i bio mi je od velike pomoći", zaključio je Mostarac.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.