Jelavić se pridružio Papcu

Hrvat pojačao Rangerse

Jelavić se pridružio Papcu

Edmir Škorić

Hrvatski reprezentativac Nikica Jelavić napušta redove bečkog Rapida, te sasvim sigurno od naredne sezone nastupa u redovima aktuelnog škotskog prvaka Glasgow Rangersa.

Jelavića Rangersi pokušavaju već sedmicama dovesti, no Rapid je uspijevao odoliti svim "napadima" škotskog prvaka. Ipak, čini se da su Austrijanci popustili, te će Jelavić postati suigrač našeg internacionalca Saše Papca.

Rapid će na ime odštete zaraditi 5 miliona eura, a Jelavić će dodatno pojačati konkurenciju u napadu Škota. Naime, nedavno je na Ibrox stigao i iskusni Englez James Beattie, koji je ranije igrao u Stoke Cityju.

Treba napomenuti da je Jelavić karijeru započeo u bh. prvoligašu GOŠK-u iz Gabele, a igrao još za Neretvu iz Mekotivća i splitski Hajduk. Prije Rapida je nosio još dres belgijskog Waregema. Od nedavno je i član "kockastih", a selektor Slaven Bilić sve ozbiljnije računa na njega.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije