Jelić: Sturm je izraziti favorit
Širokobriježani sutra igraju na stadionu „Arnold Schwarzenegger“

Pred susret drugog pretkola Evropske lige

Jelić: Sturm je izraziti favorit

U utorak u 10.15 sati ekipa Širokog brijega je krenula u Austriju, odnosno Graz gdje će u četvrtak sa početkom u 19.15 na stadionu „Arnold Schwarzenegger“ igrati susret drugog pretkola Evropske lige protiv domaćeg Sturma.

"Svi smo spremni, samo je Tiago ostao zbog ozljede kod kuće. Kada dođemo u Graz imat ćemo trening, a trenirat ćemo i večeras u vrijeme odigravanja utakmice.", rekao je Barabarić pred sutrašnji susret. "Imamo dosta informacija o ekipi Sturma. Brzi su, pokretni i disciplinirani. Najbolji igrači su im oni najstariji, Hass i Muratović.", dodao je on.

Prolazom u 2. pretkolo Širokobriježani su ispunili cilj, no to ne znači da će se uoči utakmica sa Sturmom unaprijed predati. O šansama skoro nitko ne govori, ali ipak predsjednik Širokog Brijega Mijo Jelić, koji je već ranije sa Mario Mazinom otputovao u Graz na utakmicu Sturm-Werder je rekao:

"Sturm je izraziti favorit, brzi su i opasni. Ipak, nikoga ne treba precijeniti. O postocima je teško govoriti, ali evo rekao bih šanse su 80:20 u korist Sturma."

Očekuje se da će ekipa Širokog Brijega imati veliku potporu navijača. Široki Brijeg je dobio 700 ulaznica od kojih će 200-tinjak pripasti navijačima. Naravno, očekuje se dolazak i velikog broja navijača koji žive i rade u Austriji, Zagrebu...

Suci susreta su Talijani, glavni Mauro Bergonzi, a pomoćnici Luca Maggiani i Rosario Angrisani. Četvrti sudac je također Talijan Riccardo Tozzi, a delegat David George Collins.

Zaprati NK Široki Brijeg, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Široki Brijeg Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.