Jenkins izabrao: Želi u Tursku

Postaje košarkaš Darussafake

Jenkins izabrao: Želi u Tursku

D. Vejo

Šampionska generacija Crvene zvezde polako se oprašta od crveno-bijelog dresa, a nakon Stefana Jovića i Ognjena Kuzmića, put nove sredine krenuće i Charles Jenkins.

Ovaj 28-godišnji plejmejker beogradskog sastava, na stolu je imao dvije ponude, onu od turske Darussafake i ruskog Lokomotiva.

Ipak, draža destinacija mu je Turska, te bi Jenkins kroz nekoliko dana trebao biti predstavljen kao novo pojačanje Darussafake, koja naredne sezone neće igrati Euroligu, već Eurokup.

Razlog zbog kojeg Amerikanac napušta prestonicu Srbije, leži u finansijama. Košarkaši Zvezde nisu dobili određen broj plata, a od nečega se mora da živi.

Tokom igranja u Euroligi minule sezone, Jenkins je po meču bilježio 9,4 poena zatim 2,7 asistencija i 2,1 ukredenu loptu što je skromna brojka.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi