Jennings: Nisam igrao jer nisam NIKE-ov

Jennings: Nisam igrao jer nisam NIKE-ov

Mladi playmaker Milwaukee Bucksa Brandon Jennings je izjavio kako je imao mjesta u reprezentaciji SAD-a, ali da ga Mike Krzyzewski nije pozvao zato jer nije igrač koji je maneken kompanije Nike.

"Ako dobro pogledate vidjećete da je polovina reprezentacije SAD-a koja je igrala u Turskoj trenutno čvrsto vezana za Nike. Ne tvrdim da ta kompanija o svemu odlučuje u reprezentaciji SAD-a, ali siguran sam da se pitaju za mnoge stvari", kaže Jennings i dodaje:

"Zato sam im ja bio problematičan izbor, jer sam zaštitno lice Under Armoura kojeg Nike vidi kao konkurenciju u budućnosti. Znam da se mnogima neće svidjeti moja izjava, ali govorim istinu", rekao je bivši član Lottomatice.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.