Ne tako davno je igrao na Bilinom polju, a sada je na pragu velikog Real Madrida!

Veliki transfer u najavi

Ne tako davno je igrao na Bilinom polju, a sada je na pragu velikog Real Madrida!

A. Čaušević

Čini se da je Real Madrid na pravom potuu da rješi najranjiviju poziciju u svom timu. 

Kraljevi već nekoliko godina imaju problema sa pozicijom desnog beka. Dani Carvajal jeste dobar i zahvalan igrač, ali nije ono što treba madridskom velikanu.

Imali su Los Blancosi vrhunskog igrača u svojim redovima, ali dojam je da su se prelako odrekli Achrafa Hakimija koji je preko Borussije i Intera stigao do PSG-a.

Kako stvari stoje poziciju desnog beka Reala u narednoj sezoni bi trebao pokrivati Jeremie Frimpong, 21-godišnji Nizozemac.

Prema informacijama iza Španije Real je i više nego zainteresovan za Frimponga koji je ne tako davno igrao i na Bilinom polju.

Bilo je to na ljeto 2020. godine kada je Sarajevo u Zenici bilo domaćin Celticu u kvalifikacijama za Europa ligu, a Frimpong je nastupao za škotski tim.

Na zimu 2021. godine ovaj fudbaler je u transferu vrijednom 11 miliona eura iz Celtica otišao u Bayer Leverkusen gdje je još više napredovao.

Frimpong koji je postao i standardan član reprezentacije Nizozemske je ove sezone odličan sa dva gola i osam asistencija u svim takmičenjima.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

bk123
ooo opet sam ispo glup i pao na naslov ....pa ljudi moji nema broja koliko je dobrih igrača igralo na Bilinom polju il' Sarajevu protiv naše reprezentacije i koji mogu završiti u nekom europskom velikanu...al valjda ja drugi put neću popušiti naslov
7 0
user1644415954
Hebeni novinarčić !!!
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi