Nestašni dečko ostao bez kluba: Bliži se kraj karijere koju su obilježile afere i seks skandali
FOTO: EPA

Mogao je puno više napraviti

Nestašni dečko ostao bez kluba: Bliži se kraj karijere koju su obilježile afere i seks skandali

H. Zilić

Iskusni franucski fudbaler 36-godišnji Jeremy Menez raskiuno je saradnju sa italijanskim Barijem u čije redove je došao na početku ove sezone, ali istu nije priveo kraju.

Iz Barija su se zahvalili Menezu što je bio dio kluba i što je svojim isksutvom pomogao koliko je mogao. Za Bari je skupio deset nastupa i upsiao jednu asistenciju.

Prije Barija Menez je igrao Za Regginu, a rije Reggine za Paris FC, tako da mu je posljednjih sezona karijera vezana za drugoligaški fudbal,.

Nakon odlaska iz Barija mnogi su mišjenja da je to i kraj jedne karijere. Menez 7. maja puni 37 godina i pitanje je da li će se negdje skrasiti ovo ljeto jer će tri mjeseca minimalno biti bez kluba i utakmica.

Ranije su bile špekulacije da bi se mogao vratiti u Francusku, tačnije u Sochauxu gdje je i počela njegova karijera, ali do toga nije došlo je je Sochaux bankrotirao u međuvremenu.

Oglasi

Prije Barija u igri za njegov potpis je bilo još nekoliko francuskih drugoligaša, najviše interesa je pokazivao Amiens, ali ostao je u Italiji.

Najbolje partije u karijeri Jeremy Menez je pružao u dresu Rome i Milana, a tokom karijere nosio je dres Monaca, PSG-a, Anatalyaspora, i meksičke Americe prije nego je otišao u Seriu B, a prije Serie B i u Paris FC.

Vidjet ćemo da li će nas Menez iznenaditi pa možda i nastaviti svoju igračku karijeru ovo ljeto što bi bilo ipak malo iznenađuenje obzirom na godine, ali i formu.

Karijeru će završiti i kao bivši reprezentatviac Francuske, za Trikolore je odigrao ukupno 24 utakmice i postigao dva pogotka.

Nakon što je stekao slavu i zaradio ozbiljan novac počeo je da vodi raskalašen život što je rezultiralo gubitkom prekrasne žene i ogromnog pada u karijeri.

"Bez fudbala bih bio u zatvoru. Mongi mnogi prijatelji iz djetinjstva su tu završili... Postali su lopovi, narkomani i slično. Želiš sve, a nema novca", prije nekoliko godina je kazao Jeremy Menez.

Nakon što mu je karijere počela padati, razveo se od supruge, otišao je u Meksiko gdje je snimljen kako se drogira i uživa u društvu prostitutki.

Na kraju je ponovo stigao u Evropu, oproavljao se u Italiji, ali čini se da je stigao kraj jedne zanimljive karijere.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi