Govorili su mu da je novi Kaka, a on to nije ozbiljno shvatio: "Mislio sam da je talent dovoljan"

Menez sada igra za Paris FC

Govorili su mu da je novi Kaka, a on to nije ozbiljno shvatio: "Mislio sam da je talent dovoljan"

Endin Čaušević

Jeremy Menez je nekada bio velika nada francuskog fudbala, ali nikada nije uspio ispuniti ono što se od njega očekivalo.

Menezu se svojevremeno predviđala velika karijera kada je sa svega 20 godina došao u Romu iz Monaca. U rimskom klubu je pokazao da je izuzetno talentovan, ali nedostajalo mu je više odlučnosti i volje kako bi napravio iskorak.

Na ljeto 2011. godine otišao je u PSG gdje je također odigrao nekoliko strašnih utakmica, no život koji je vodio van terena jednostavno nije dopustio ovom Francuzu da napravi nešto više.

Menez ima 32 godine i trenutno nastupa za francuskog niželigaša Paris. On ne krije da mu je krivo što nije ostvario dosta više u svojoj karijeri, te da se kaje zbog nekih stvari koje je uradio.

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Mogao sam ostvariti mnogo više, ali nisam dovoljno radio na tome. Mislio sam da je talent dovoljan. Sjećate se gola petom u meču Parma - Milan kada je bilo 5:4 za nas, e to je pravi Menez. Svoj stil sam usavršio na ulicama Pariza i vjerovao sam da mogu daleko dogurati", počeo je Menez i nastavio.

"Ljudi su govorili da sam dobar kao Kaka. Nisam nikada imao trenera koji će mi ukazati šta da radim. To je jedino bio Carlo Ancelotti u PSG-u kada sam i igrao najbolje. Romu sam tada napustio jer mi je bio uvijek san da igram za PSG. Nisam radio dovoljno i nisam bio uporan u onome što želi. Sada se kajem, ali je prekasno za to".

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi