Djevojci nanio teške povrede: Žestoka kazna za bivšeg fudbalera Bayerna

Sud odnio odluku

Djevojci nanio teške povrede: Žestoka kazna za bivšeg fudbalera Bayerna

Haris Zilić

Bivši reprezentativac Njemačke i bivši član Bayerna Jerome Boateng (34) dobio je žestoku kaznu. Sredinom prošle godine njega je optužila bivša djevojka za nanošenje teških tjelesnih povreda. Sada je cijela priča dobila konačan epilog.

Boateng je dobio novčanu kaznu od 1,2 miliona eura koje će morati isplatiti bivšoj djevojci, a u cijeloj priči Boatenga može "radovati" činjenica da nije dobio zatvorsku kaznu.

Govorilo se o mogućoj zatvorskoj kazni od tri do pet godina, na kraju je žalba bivšeg igrača Bayerna djelimično prihvaćena, ali ipak će morati debelo platiti za svoje ponašanje.

Podsjetimo, Sherin Senler bivša Jeromova djevojka izjavila je prošle godine na Njemačkom sudu u Münchenu da ju je Jerome Boateng ugrizao, pljunuo krv po njenom licu i udario je u bubreg tako jako da je jedva mogla disati.

Sud je sve te iskaze zapisao i Boateng je bio pred zatvorskom kaznom prenosili su mnogi njemački mediji.

Boateng je prije dvije sedmice odbio svjedočiti nakon čega se oglasio njegov advokat.

Oglasi

"On negira da je počinio kazneno djelo i ne želi komentarisati slučaj", rekao je advokat njemačkog fudbalera.

Ipak, danas je završena cijela priča i Boateng će biti lakši za 1,2 miliona eura.

Uskoro će dobiti i odluku u kojoj će pisati procedura isplaćivanja novca bivšoj djevojci Sherin Senler. Ako ne bude ispoštovao presudu može se suočiti sa novim kaznama.

Svakako da je za Botaenga ovo velika mrlja u fudbalskoj karijeri, a trenutno je član francuskog Lyona s kojim ima ugovor do juna 2023. godine.

Za reprezentaciju Njemačke skupio je ukupno 76 nastupa i postigao jedan pogodak.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi