Jesenji adrenalinski show na Bjelašnici

„Days of Revenge“

Jesenji adrenalinski show na Bjelašnici

T. Hebib

U organizaciji NVO Horizont, na Bjelašnica će se 01. i 02. oktobra održati treća hard enduro trka „Days of Revenge“, gdje će se takmičiti najbolji regionalni vozači hard enduro motora. 

Učešće će uzeti preko 90 takmičara iz Hrvatske, Slovenije, BiH. Svoj dolazak najavili su jedni od najboljih vozača u hard enduro disciplini te se očekuje tijesna borba za titulu najboljeg i najbržeg.

Na trci će nastupiti i veliki broj domaćih vozača koji će se također takmičiti za Kup BiH. Vozači će se takmičiti u tri kategorije, Hobby, Veteran i Expert. Cijela manifestacija će se dešavati ispred hotela Bjelašnica koji je i partner ovog projekta. 

U subotu će se takmičiti za startno mjesto vozeći Prolog (krug sa prirodnim i vještačkim preprekama) i to u dva navrata, u 11:00h i u 15:00h. Gledaoci će moći posmatrati takmičenje na poligonima i na samoj stazi pored koje će se moći kretati po instrukcijama organizatora. 

U nedjelju je finalno takmičenje i počinje u 10:00, gdje se vozi izuzetno teška staza dužine 40 kilometara, koju takmičari moraju završiti za 5 sati.

Organizator poziva sve zaljubljenike motora, quadova, offroad vozila da pogledaju najtežu hard enduro trku i svojim dolaskom uveličaju ovaj događaj.

Ukoliko ste ljubitelj dobre vožnje, adrenalina i zabave, pri tome uživate u prirodi, onda je “Days of Revenge” onda je Hard enduro trka pravo mjesto za Vas!

Stoga, namjera NVO Horizonta je upravo popularizacija ovog sporta, uz učešće najboljih lokalnih ali i regionalnih vozača. 

U jedne od najpoznatijih evropskih trka ovakvog tipa spadaju “King of the Hill” i Red Bull Romaniacs u Rumuniji, koje su ujedno i jedne od najtežih enduro off-road trka. Svake godine ovi događaji okupe veliki broj vozača koji pokušavaju da savladaju brojne prepreke koje su pred njima. 

Tu je svakako i legendarni Erzberg Rodeo, najzahtjevnija svjetska enduro trka. Da je jedna od najtežih enduro utrka u svijetu, pokazuje činjenica da do finiša Erzberg Rodea dođe samo 2% prijavljenih takmičara. 

Koliko će vozača doći na cilj na Bjelašnici, gdje ih očekuju brutalni usponi i brojne prepreke , te prolazak preko sedam kontrolnih tačaka, vidjet ćemo u nedelju 25. maja u 11 sati.

Za više informacija molimo kontaktirajte:

Armin Karadža +387 061 225 230   [email protected]

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi