Pred meč protiv Slobode

Ješić optimističan i nezadovoljan pisanjem medija

Midhat Šljivak

Fudbaleri Sarajeva sutra će u revanš susretu četvrtfinala Kupa BiH dočekati Slobodu.

Miodrag Ješić je govorio o sutrašnjoj utakmici, ali i o nekim drugim stvarima unutar kluba.

"Odigrano je prvo poluvrijeme u Tuzli, rezultat je aktivan za obje ekipe. Mi ćemo učiniti sve da prođemo u polufinale Kupa BiH. Spremali smo se za utakmicu i utakmicu u Prijedoru sam podredio sutrašnjoj. Imali smo pet utakmica u pet dana i htjeli smo kružnim sistemom da napravimo neke izmjene, naročito u ofanzivi. Ako analizirate svi igrači su imali istu minutažu. Htjeli smo da svježi sačekaju sutrašnju utakmicu, gdje nam je cilj polufinale", rekao je Ješić na press konferenciji, te je dodao:

"Odmorili smo igrače na određenim pozicijama i teško da bi se mogli oporaviti do sutra. Vidjeće se da li smo bili u pravu i da li smo pogodili".

Osvrnuo se i na pisanja medija u proteklom periodu.

"Nema niko pravo da stavlja neizgovorene riječi Miodragu Ješiću u usta. Nije bilo razloga da se u petak priča o utakmici koja je sutra i to riječima koje nikad nisam izgovorio. To nije korektno, imate pravo da kritikujete, ali ja neke riječi nisam izgovorio, pogotovo ime Vedrana Puljića. 

"Vršite analizu nakon tri utakmice. Tvrdite da je bilo bolje kad su neki igrači bili u klubu, govorite o odlasku 14 igrača i nikog nismo otjerali. Svi su otišli na sportski način. Niko od njih ne igra glavnu ulogu ni u manjim klubovima od Sarajeva. Rukovodstvo tima je bilo potpuno u pravu kada je raskinulo saradnju s njima", rekao je Ješić.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Niko ne smije da poništava učinak igrača. Niko ne smije da umanjuje vrijednost kapitena Duljevića zbog jednog penala. Pa, i Messi promaši penal. Sarajevo od planiranog ima zaostatak od samo dva boda", između ostalog je dodao.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti