Legenda Partizana biće sahranjena u ponedjeljak, dirljiv oproštaj Zdravka Mamića

Miodrag Ješić je poginuo u saobraćajnoj nesreći

Legenda Partizana biće sahranjena u ponedjeljak, dirljiv oproštaj Zdravka Mamića

A. Beganović

Miodrag Ješić je poginuo u četvrtak, a u ponedjeljak će biti sahranjen. Opraštaju se od legende Partizana i nekadašnjeg trenera Sarajeva brojni fudbalski radnici, a među njima je i Zdravko Mamić.

Legendarni fudbaler Partizana i nekadašnji trener Sarajeva, Miodrag Ješić, poginuo je u saobraćajnoj nesreći u četvrtak ujutro na putu Ruma-Jarak.

Automobil kojim je upravljao pokojni Ješič prešao je na drugu stranu i direktno se sudario sa kamionom, a srbijanski mediji pišu da je nekadašnji trener Sarajeva najvjerovatnije u jednom trenutku zaspao i tako je izgubio kontrolu nad automobilom.

Njegova smrt šokirala je Srbiju, ali i region s obzirom da je Ješić ostavio dubok trag u fudbalu nekadašnje zajedničke nam države, a mnogobrojni fudbalski radnici i klubovi u kojima je igrao i radio kao trener, dirljivim porukama su se oprostili od Ješića.

Jedan od onih s kojima je nekadašnji trener Sarajeva bio u drugarskim odnosima je i Zdravko Mamić, koji se emotivnom porukom putem društvenih mreža oprostio od Ješića.

Pismo mom prijatelju i bratu Miodragu Ješiću!

Oglasi

Ne mogu se sjetiti trenutka u mom životu da me nešto šokiralo, sledilo i rastužilo kao kada su mi zajednički prijatelji javili pretužnu vijest da je moj prijatelj i brat Ješa poginuo. Šok, novjerica i tupost mog uma i tijela nije mi dozvolila da izustim i riječ. Poštovali smo jedan drugog, voljeli se, pjevali, kitili muziku u Bugarskoj, u Loveču, u Sofiji i komunicirali telefonom.

Zadnji put si me zvao prije nekoliko mjeseci iz Saudijske Arabije i dogovorili smo druženje u Mostaru. Dragi moj Ješa, bio si hrabar, srčan i posebno veseo čovjek. Ljudina, gromada, čista pozitiva. Nedostajat ćeš. Doviđenja moj brate i čuvaj mi mjesto u svojoj momčadi koju ćeš ti voditi.

Voli te i ljubi tvoj brat Maminjo! Doviđenja", napisao je Mamić.

Pismo mom prijatelju i bratu Miodragu Ješiću Ne mogu se sjetiti trenutka u mom životu da me nešto šokiralo, sledilo i...

Posted by Zdravko Mamić on Saturday, December 10, 2022

Dodajmo, da se sa legendom Partizana na neki način i sudbina poigrala. Naime, prije 22 godine Ješić je u saobraćajnoj nesreći izgubio kćerku Jelenu, a nekada sjajni fudbaler nikada nije oprostio doktorima Urgentnog centra u Beogradu što na vrijeme nisu otkrili da Jelena ima unutrašnje krvaranje.

Ješić će biti sahranjen u ponedjeljak na Topčiderskom groblju u 12:00, a za 10:00 zakazana je komemoracija u Sportskom centru FK Partizan, Teleoptiku.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi