Zdravko Mamić čelnicima GOŠK-a: To što radite je herojstvo, hrabrost, a Ilić je moj brat do smrti!

Vjerna je podrška klubu koji suvereno gazi ka Premijer ligi naše zemlje

Zdravko Mamić čelnicima GOŠK-a: To što radite je herojstvo, hrabrost, a Ilić je moj brat do smrti!

S. Mlaćo
Nije tajna da je Zdravko Mamić redovan gost na utakmicama NK GOŠK Gabela.

GOŠK je u nedjelju proslavio jesenju titulu u Prvoj ligi FBiH, a na zabavi kluba pojavio se i sam Mamić.

Nije krio sreću što GOŠK korača ka Premijer ligi, a od rukovodstva kluba dobio je i zahvlanicu za vjernu podršku.

Mamić je izašao na pozornicu i bio veoma otvoren. Nije bilo floskula, diplomatski riječi, popularni Maminjo je takav.

"U Europi ne postoji klub koji je ostvario takvu seriju rezultata da je dobio 14 od 15 utakmica, i bolji ste i od Dinama. Čestitao bih jer ste svjetski rekorderi. Mislio sam da ono što radi Dinamo da je to epsko čudo, mislio sam da ono što radi  reprezentacija Hrvatske koja je bila treća pa druga na svijetu, nadam se sad i prva, da je i to epsko čudo. Ali ovo što radi jedna mala sredina kao što je Gabela je herojstvo, hrabrost, energija, to nikad nisam u svom životu vidio“, kazao je Mamić.

Veliki prijatelj našeg kluba Zdravko Mamić imao je poruku za našeg Luju 📸 "Kapa ti do poda!" ✅️

Posted by NK GOŠK Gabela on Tuesday, November 22, 2022
Oglasi

Poznato je da je Mamić koji je na zabavi bio u prisustvu brata Zorana, veliki prijatelj sa prvim čovjekom GOŠK-a Lujom Ilićem. To je ponovo istakao, te Iliću kazao da je njegov brat do smrti.

"Čestitam i mom bratu Luji, posebnoj osobi, ne samo u Gabeli i Čapljini, nego u Evropi. Lujo, kapa ti do poda, voli te tvoj brat Zdravko, ostajem uz tebe do smrti”, dodao je Mamić.

Prethodno je čovjek koji je sa Dinamom napravio čudo, pohvalio i šefa struke GOŠK-a Denisa Ćorića za kojeg je kazao da je humanista, lider te da ima veliko znanje.

Kazao je da je vidio veliko zajedinštvo igrača GOŠK-a, te Ćorića i njegovih saradnika, te zatim šefu struku Gabeljana prišao i lično čestitao.

GOŠK je u 15 utakmica upisao 14 pobjeda i samo jedan poraz, te ima 12 bodova prednosti nad prvim rivalom Zvijezdom iz Gradačca.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Sve to govori da Gabeljani gaze ka Premijer ligi, a podrška će im svakako biti i sam Zdravko Mamić, ali i njegov brat Zoran. Tada je sve moguće.

Neće se Mamić zadovoljiti da budu dio kolektiva koji će se boriti za opstanak, u to su svi uvjereni.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije