Ješićev debi iz snova: Vitez lagan zalogaj za Sarajevo

Bordo tim uvjerljiv

Ješićev debi iz snova: Vitez lagan zalogaj za Sarajevo

Edmir Škorić

Sarajevo je bez većih problema, rezultatom 4:0, savladalo Vitez u 10. kolu Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Na klupi bordo tima debitovao je novi trener Miodrag Ješić, a po teškom vremenu i jakoj kiši Sarajevo je ostvarilo rutinsku pobjedu nad Vitezom.

Vitežani su na Koševu došli da nešto naprave, imali su veći broj šansi, no na kraju su ipak poraženi s 3:0. 

Tridesetsedam sekundi bilo je dovoljno domaćinu da dođe do gola. Barbarić je odmah zatresao mrežu Vitežana, koji su također na početku imali dobru šansu, ali nisu uspjeli odmah da se vrate.

Imali su gosti u 19. minuti mat poziciju, Delač je spasio bordo tim. Uslijedio je period igre u kojem je Vitez bio opasniji, ali Delačova mreža je ostala netaknuta.

Promašaje gostiju kaznio je Hebibović, lijepo pogodivši u 40. minuti na ubačaj Velkoskog. U nastavku s još dva gola Sarajevo je riješilo pitanje pobjednika, mada je to i ranije bilo poznato.

U 65. minuti nova asistencija Velkoskog, Kovačević je precizan, a konačnih 4:0 postavlja Benko u 74. minuti nakon nesebične asistencije Duljevića, a prethodno je sve krenulo od Puzigaće. Do kraja nije bilo promjena, Sarajevo je slavilo novu pobjedu.

Sarajevo je sada drugoplasirani tim Premijer lige sa 19 bodova, vodeći Zrinjski ima bod više i utakmicu manje. Inače, bordo timu je ovo šesta i treća uzastopna pobjeda. Vitez je na 12. mjestu sa 10 bodova.

Sarajevo - Vitez 4:0 (Barbarić 1, Hebibović 40, Kovačevih 65, Benko 74)

Sarajevo: Delač, Kovačević, Okić, Velkoski, Hebibović, Tatomirović, Duljević, Benko, Barbarić, Puzigaća, Radovac. 

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Vitez: Živković, Jurić, Jevtić, Muminović, Basara, Šantić, Kantar, Livančić, Pilipović, Kapetan, Anastasov.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.