Jeste li ga zaboravili? Freddy Adu ima novi klub

Nekada su govorili da je on novi Pele

Jeste li ga zaboravili? Freddy Adu ima novi klub

Endin Čaušević

Freddy Addu nekada je bio jedan od najvećih potencijala u fudbalu, a mnogi su za njega govorili da će biti novi Pele.

Adu je sa 16 godina zaigrao za reprezentaciju Sjedinjenih Američkih Država, a 2006. godine bio je na probi u Manchester United. Ipak, kada je Adu potpisao za Benficu njegova karijera krenula je silaznom putanjom.

U Benfici je većinom "grijao" klupu, a nakon što je napustio portugalski tim promijenio je čak 13 klubova. Posljednji angažman imao je u američnom trećeligašu Tampa Bay Rowdiesima. Ipak, prije nekoliko sedmica Adu je dobio otkaz i u ovom klubu.

Nekoliko dana kasnije otišao je na probu u Portland Timberse, ali nije zadovoljio. Ipak, Adu je uspio da pronađe novi klub, te je ponovo iznenadio svojim čudnim izborom. Naime, nekadašnji reprezentativac Amerike svoju karijeru će nastaviti u dresu poljskog drugoligaša Sandecje Nowy Sacza.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti