Jesu li majstori “bubamare” i majstori utaje poreza?

Idealnih deset

Jesu li majstori “bubamare” i majstori utaje poreza?

Sve se glasnije priča u javnosti kako, na koji način i koliko je poreza utajio odnosno je li ga uopšte utajio Lionel Messi, najbolji fudbaler današnjice.

Argentinac je danas ponovo saslušan na sudu u Barcelonu, a povod je naravno bila utaja porez, a riječ je o milionskim ciframa kojima je oštećena država. 

Ipak, sjajni fudbaler katalonskog giganta, ni prvi ni posljenji fudbaler koji je u svojoj karijeri imao problema sa zakonom zbog utaje poreza.

Španski mediji, kojima je ova tema itekako interesanta, potrudili su se sastaviti idealni tim od fudbalera koji su tokom svoje ili po okončanju karijere bili procesuirani zbog sumnje da su oštetili državu, u čijoj su fudbalskoj ligi nastupali, utajom poreza. Ipak za idealnih jedanaest nedostajalo im je jedno ime.

Potražite više informacija na temu La Liga:

U ovom slučaju idealnih deset “utajivača poreza” među fudbalerima španske Primere izgledalo bi ovako: Hesp; Reiziger, Pellegrino, R. Carlos; Figo, L. Enrique, Messi; Rivaldo, Kluivert i Šuker.

Ono što je zanimljivo da se u idealnom timu “utajivača poreza” nalazi čak sedam bivših fudbalera Barcelone.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti

Najčitanije iz kategorije