Jesu li navijači Juventusa jučer Staroj dami osigurali transfer ljeta?

Paratici kreće u akciju

Jesu li navijači Juventusa jučer Staroj dami osigurali transfer ljeta?

A. Čaušević

U osmogodišnjoj historiji Allianz stadiuma niti jedan igrač od ostalih klubova iz Serije A nije doživio ono što sto jučer desilo Federicu Chiesi. 

Juventus je s 2:1 pobijedio Fiorentinu i osvojio novi Scudetto, za pristalice Stare dame 37., a za čelnike italijanskog saveza 35. po redu. U ljubičastom dresu briljirao je igrač s brojem 25 na leđima, baš kao njegov otac Enrico prije 20-ak godina.

Chiesa je pogodio prečku, stativu, dribalo, uživao u fudbalu, zato i ne čudi zašto ga je oko 40-ak hiljada domaćin avijača nagradilo velikim aplauzom kada je izlazio iz igre.

Pristalice Stare dame su na sličan način u Torino dovele Cristiana Ronalda, a sada se nadaju istom ishodu jer uopšte nije tajna da Chiesa mož napustiti Fiorentinu na kraju sezone te da Juve drži "pol poziciju".

"Očigledno je da je Chiesa dobar igrač, ali nije bilo potrebe da se u to uvjerimo večeras", rekao je Fabio Paratici, sportski direktor Juventusa, prilikom proslave Scudetta.

Paraticiju uopšte neće biti lako dovesti italijanskog reprezentativca, ali slično se govorilo i za Cristiana Ronalda prije nepunih 12 mjeseci.

Fiorentina za svog najboljeg igrača želi samo keš te eventualna razmjena igrač uz ponuđeni novac uopšte ne dolazi u obzir. Chiesa će koštati najmanje 50 miliona, a neće biti iznenađenje ukoliko ta cifra skoči i na 80 miliona eura.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Juventus je ne tako davno trošio i više za igrače iz Serije, Gonzalo Higuin je na ljeto 2016. godine plaćen preko 90 miliona eura.

Staroj dami fali brzine i dinamičnosti u igri, vidjelo se to u dvomeču s Ajaxom. Iz tog razloga je u vezni red dovede Aaron Ramsey, dok će i u fazi napada sigurno biti potreban neki brz i prodoran igrač. Čini se da je izbor pao na 21-godišnjeg Chiesu.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije