Jevtić: Gode nam komplimenti trenera i struke, ali naše ambicije nisu prvo mjesto
Foto: NK Usora

NK Usora je hvaljena na početku sezone

Jevtić: Gode nam komplimenti trenera i struke, ali naše ambicije nisu prvo mjesto

S. Bošković

NK Usora jedno je od najugudnijih iznenađenja u Drugoj ligi Centar.

O ovom timu svi su pred početak sezone imali samo riječi hvale, te su ih svrstavali među favorite koji će se boriti za ulazak u viši rang.

Usora je svoju sezonu počela domaćim mečem protiv Azota, te je došla do sigurne pobjede u 2:0, a u drugom kolu će gostovati ekipi Ilijaša.

Povodom dobrih riječi o ovom klubu kontaktirali smo i trenera Usore, Predraga Jevtića koji je bio iznenađen komplimentima koje njegova ekipa dobija:

"Prije svega, hvala na lijepim riječima. Ali, mislim da nemamo te ambicije i da nam nije cilj prvo mjesto. Komplimenti gode, ali ne želimo da na sebe preuzimamo tu odgovornost i breme, ne želimo da ističemo nešto što nije tačno. No, pohvale od trenera i struke nam gode. Imamo mladu ekipu i želje nam je što bolji plasman", govori Jevtić, te se osvrće i na meč drugog kola protiv ekipe Ilijaša. 

"U susretu s ekipom Ilijaša želimo jedan fer i korektan meč, a svaki rezultat osim poraza nam je uspjeh".

Pogodak Mujkića za 1:0 (NK USORA - NK AZOT)

Posted by NK Usora on Tuesday, August 11, 2020


Usora je savladao NK Azot 2:0, a fantastičan gol postigao je Nesib Mujkić. 

U NK Usora su odradili veoma kvalitetne pripreme, a upravo na njima su i pokupili simpatije ostalih trenera. 

"Pripreme smo niza godina obavili kvalitetno. Imali smo sasvim dovoljan broj igrača. Stiglo je oko osam novih igrača, ali i pet - šest standardnih nas je napustilo, te imamo jednu mladu ekipu. Odigrali smo veliki broj test utakmica, osam, što je možda i najviše u ligi. Rezultati su bili dobri, te i igra također. Željeli bi da igru s prijateljskih mečeva potvrdimo u prvenstvu".

Kao i svi ostali i trener Usore kao glavne favorite za ulazak u Prvu ligi Federacije vidi Bosnu Visoku i Stupčanicu iz Olove, no smatra da i do prvog mjesta može ekipa Famosa iz Hranice, dok svoju momčad stavlja prvi vrh uz ekipe Moševca i Unisa.

U NK Usora nije bilo problema s koronavirusom, te su svi igrači negativni, a Jevtić se nada da će tako i ostati:  

Potražite više informacija na temu Druga liga Federacije BiH - Sjever:

"Za sada nismo imali pozitivnih igrača, sve je bez problema, te se nadamo da će tako i ostati. No, sigurno je da će nam nedostajati publika, jer pratila nas je domaća publika, ali dolazila je i publika iz okolnih mjesta poput Doboja jer par igrača iz okolnih mjesta igra za nas. No, i druge ekipe će imati taj problem, te smo tu na istom", kaže Jevtić, te iskorištava priliku da svim ostalim ekipa zaželi sreću: 

"Želio bih svim ekipama u ligi da ostvara svoje ciljeve, da to prođe sa što manje problema što se tiče korone, te da ostvare svi zacrtano".

Top Komentari

87618
Bravo Usora
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi