Jevtić suspendovan zbog rasizma

Skandal u Austriji

Jevtić suspendovan zbog rasizma

Austrijski prvoligaš Wiener Neustadt, suspendovao je 18-godišnjeg Nikona Jevtića iz vrlo bizarnog razloga.

Jevtić je naime na sajt You Tube postavljao rasističke pjesme i tekstove i davao isto takve komentare pa je uprava kluba riješila da ga suspenduje, ali nije navedeno o čemu je tačno riječ.

Ovaj mladić je rođen u Engleskoj, a roditelji su mu iz Srbije pa posjeduje pasoš obe zemlje. Svojevremeno se o njemu pričalo kao u vunderkindu pa je dobio nadimak El Maestro što mu zanimljivo piše i na leđima dresa Wiener Neustadta. Počeo je igrati kao klinac za Austriju iz Beča, pa Stuttgart, Schalke, Valenciu, ali kako su godine išle nigdje nije pokazao talenat o kome se toliko pričalo.

Za Wiener Neustadt sa kojima ima dvogodišnji ugovor  još nije odigrao nijednu prvoligašku utakmicu i pitanje je i kad će nakon ovakvog ispada. Jevtić inače ima četiri odigrana meča za selekciju Srbije u uzrastu do 19. godina, a rođen je 3. juna 1993. u Londonu i visok je 175 cm.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.